Bezienswaardigheden en monumenten die u niet mag missen op het Griekse eiland Rhodos



Het weelderige Griekse eiland Rhodos is een bestemming die reizigers aantrekt met zijn zandstranden en eeuwenoude geschiedenis. Dit meest zuidoostelijke Griekse eiland heeft een overvloed aan hotels dicht bij de bruisende stranden, waardoor gasten hun dagen kunnen doorbrengen met ontspannen in de zon en zwemmen in het ongerepte water, en genieten van het bruisende nachtleven. Het is ook een bestemming die gemakkelijke toegang biedt tot de historische bezienswaardigheden en monumenten van het eiland.

Het Paleis van de Grootmeester is een van de meest iconische gebouwen op het eiland en is een must voor liefhebbers van geschiedenis. Dit indrukwekkende kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd door de ridders van St. John en is een symbool van het lange en rijke erfgoed van het eiland. Het complex omvat een 16e-eeuwse Sint-Janskapel, die is versierd met fresco's van uurwerken. Het is ook de thuisbasis van het Museum voor Schone Kunsten, dat een opmerkelijke collectie oude Griekse en renaissancekunst herbergt.

Een andere must-see site is de Akropolis van Lindos, ongeveer 48 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad. In tegenstelling tot de rotsachtige stranden verder naar het noorden, is de zandige kustlijn van Lindos perfect voor ansichtkaartdromen en biedt tal van cafés en winkels voor een louche, met wijn doordrenkte wandeling. Het best beoordeelde strand hier is Main Beach, dat ten oosten van de Akropolis ligt en een populaire keuze is voor bezoekers.

Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan het middeleeuwse dorp Lindos, dat een goed alternatief is voor de drukke en lawaaierige straten van Rhodos-stad. Gasten kunnen de smalle steegjes verkennen en het 17e-eeuwse stenen huis van marinekapiteins bekijken, terwijl ze ook een bezoek brengen aan de Akropolis die uitkijkt over het dorp. Het dorp is ook de thuisbasis van een uitstekend restaurant met traditionele gerechten en het met palmen omzoomde zandstrand van Rhodos.

De invloed van verschillende machten op Rhodos fluctueerde door de eeuwen heen, waarbij het eiland voor het eerst onder de heerschappij van Sparta kwam in 395 vGT en daarna kortstondig in Athene viel. Later kwam Rhodos onder de controle van de koningen van Carië en het Perzische rijk voordat het uiteindelijk werd veroverd door Alexander de Grote in 340 vGT.

Tijdens de Hellenistische periode (323 v.Chr. - 33 v.Chr.) Was Rhodos een van de meest georganiseerde en vooraanstaande steden van zijn tijd. In 280 voor Christus bouwden de inwoners van Rhodos een monumentaal beeld van Helios (de zonnegod) dat beter bekend staat als de Kolossus van Rhodos en dat ooit een van de zeven wereldwonderen was.

Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan restaurants, waarvan vele zowel internationale als Griekse gerechten aanbieden. Er zijn een aantal tavernes die lokale wijn serveren, die het proberen waard is, evenals het speciale dessert van het eiland - souvlakia. Voor degenen die op zoek zijn naar een bruisend nachtleven, zijn er verschillende bars en clubs die een scala aan muziek en dans bieden. Deze zijn meestal te vinden in de badplaats Faliraki en trekken een jonge klantenkring van over de hele wereld aan. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer ontspannende ervaring, zijn er ook talloze hotels in stillere, rustige gebieden.

Nieuwer Ouder