Een bezoek aan het Griekse eiland Rhodos



Rhodos, verreweg het grootste en belangrijkste eiland in de Dodekanesos groep, is een populaire zomerbestemming vanwege de oude archeologische vindplaatsen, prachtige stranden en het bruisende nachtleven. De oude stad in het hart van Rhodos is een doolhof van geplaveide straatjes die je terugvoeren naar de tijd van het Byzantijnse rijk en verder, terwijl de beeldschone stad Lindos wordt bekroond door een oude Akropolis en huizen van suikerklontjes die uitkomen op een turquoise baai.

Hoewel je misschien wordt aangetrokken door de topbestemmingen zoals Rhodos-stad en Lindos, moet je de kleinere dorpen op het eiland niet over het hoofd zien. Embonas bijvoorbeeld ligt op de top van de hoogste berg van het eiland en staat bekend om zijn wijnen. Kattavia is een ander dorp aan de oostkust van het eiland, en hoewel het niet zo bekend is als zijn buurman, is het een prachtig gebied waar je uren langs de kust kunt wandelen zonder ook maar één toerist tegen te komen!

Als je de drukte van de grote steden wilt ontvluchten, ga dan naar het zuiden van het eiland. Hier vindt u traditionele Grieken die ver van de toeristische gebieden wonen. Je kunt een auto huren en zelf op verkenning gaan, of deelnemen aan een georganiseerde tour die je door dorpjes met afgelegen stranden, kloven en oude kastelen brengt.

Er is ook volop gelegenheid om het lokale leven te proeven met een van de vele eet- en drinktours die beschikbaar zijn. Je kunt een lokale wijnmakerij bezoeken, leren over het productieproces van olijfolie, lokale zoetigheden proeven en zelfs een duik nemen in een lokale warmwaterbron!

Met 300 dagen zon en 68 procent kans op een helderblauwe lucht in de zomer, is het geen wonder dat Rhodos bekend staat als de zonnigste plek van heel Griekenland, en volgens sommigen Europa. Dit maakt het de perfecte plek om te genieten van een picknick aan het strand, te ontspannen met een boek of een verfrissende duik te nemen in kristalhelder water.

Er zijn tal van manieren om op Rhodos het water op te gaan, van duiken tot windsurfen. Maar voor een echte beleving ga je best per kajak de zee op. Het is een fantastische manier om een deel van de kustlijn te zien waar de meeste toeristen niet komen, en het is vooral leuk voor gezinnen met kinderen.

Terwijl u op het eiland bent, mag u een van de meest unieke attracties van Rhodos niet missen: de baai van Filerimos. De grot was een christelijk klooster in de Byzantijnse tijd, en hoewel de meeste fresco's verloren gingen toen het door de Ottomanen werd omgebouwd tot een moskee, heeft het nog steeds een aantal ongelooflijke stenen beelden. Als je je moedig voelt, is het mogelijk om af te dalen naar een meer in de grot, maar pas op als je claustrofobisch bent!

Nieuwer Ouder