TOP 10 DISNEY GEHEIMEN DIE JE NIET MAG WETEN!



Frozen is 1 van de grote namen van films die Disney heeft uitgebracht. Dit bedrijf behoord tot de marktleiders op het gebied van films. Verschillende generaties zijn opgegroeid met de Disney films. Maar Disney is meer dan alleen de films. De Disney themaparken behoren tot de grootste, populairste en meest bezochte attractieparken ter wereld. In deze tot 10 gaan we kijken naar de Disney geheimen die je eigenlijk niet mag weten. Ken jij nog een geheim van Disney? Laat het weten in de onderstaande reacties.  

 

10. Neppe wachttijden ( oplichterij of rekenfout).

In een onderzoek werd gekeken naar de wachttijden bij Disney. Het bleek dat de wachttijden die aangegeven werden heel anders konden zijn dan de werkelijke wachttijden. Zo kon een aangegeven wachttijd van een half uur in werkelijkheid meer dan een uur zijn. Gelukkig voor de attractiefanaten kan het ook andersom uitvallen. Het gebeurd ook met grote regelmaat dat de voorspelde wachttijd van een uur maar enkele minuten duurt. Het lijkt dat de wachttijden moeilijk te voorspellen zijn. Daarnaast schat Disney de wachttijden altijd hoger in. Dit zorgt er voor dat jouw verwachtingen overtroffen worden omdat de wachttijden meevielen.  Vertrouw dus nooit blindelings op de aangegeven wachttijden.

 

9. Family of the day

In de Disneyparken is het gebruikelijk dat het zogenaamde Magic Kingdom s ’ochtends geopend word met een ceremonie. Deze opening is voor veel bezoekers het hoogtepunt van de dag. Ook wordt er een Family of the day gekozen. De uitgekozen familie mag dan helpen met het openen van het park. Een spannend moment voor de uitgekozen familie. Maar hoe wordt de familie eigenlijk gekozen? Op het internet gaan allerlei theorieën rond over The Family of the Day. Zo zou het kunnen zijn dat jouw familie wordt uitgekozen wanner je heel vroeg arriveert bij het park. Andere mogelijkheden zijn dat de grootste Disneyfans uit gekozen worden. De kans dat je gekozen zou worden zou groter zijn wanneer je Disney kleding of Disney petjes zou dragen. Andere theorieën zijn negatiever over Disney. Zo zouden vooral families met knappe kinderen uitgekozen worden. Welke theorie echt waar is dat weten we helaas niet. Het is 1 van de grote geheimen van Disney.

 

8. Club 33.

De originele Club 33 is een exclusieve club in Disneyland in New Orleans. Het is een club waar rijke gasten en beroemdheden kunnen genieten van een drankje. Het is de enige plek in het park waar alcohol geschonken wordt aan de gasten. De club werd geopend met als doel om daar speciale gasten te ontvangen en toekomstige investeerders aan te trekken. Later groeide het uit tot een bar voor de elite gasten. Tegenwoordig zijn er 3 Disneyparken met hun eigen Club 33. Als gewone gast kom je hier niet zomaar binnen. Het lidmaatschap is flink aan de prijs. Het kost 25.000 Euro om lid te worden en vervolgens 13.000 Euro per jaar om lid te mogen blijven. Disney laat maar enkele nieuwe leden per jaar binnen.

 

7. Geurtjes verspreiden.  

Misschien is het je wel eens opgevallen dat je verschillende geuren in het Disneypark ruikt. Bij the Pirats of the Carrabian attractie ruikt het bijvoorbeeld naar buskruit. Wanneer je over de boulevards loopt dan ruik je de geur van verse popcorn. Naast de attracties en de sfeer moet de geur ook een beleving zijn in het park. Disney pompt allerlei geurtjes in de lucht om bezoekers zo een beleving voor alle zintuigen te bieden. De geurtjes die Disney verspreid moeten herinneringen oproepen en ze zorgen er voor dat je de herinneringen dan beter onthoud. Ze helpen met het oproepen van allerlei emoties. Disney heeft in April 2019 zelfs een patent aangevraagd op een bijzondere geur machine. Deze machine zorgt ervoor dat er een overgang van geur is in de attracties. Op het internet zijn er verschillende lijstjes te vinden met welke geuren je waar kunt vinden in het park. Maar niet iedereen is fan van de heftige geurtjes. Het kan heel vervelend zijn wanneer je bijvoorbeeld last van astma hebt.

 

6. Perspectieven.

De gebouwen in de Disneyparken lijken zijn enorm groot met veel kamers erin. De boulevard lijkt een flinke winkelstraat. Maar wist je dat veel in Disneyland niet zo groot is dan dat het lijkt? De ontwerpers van de parken experimenteren namelijk met verschillende perspectieven. Ze laten dingen groter en daardoor indrukwekkender lijken met een aantal slimme trucs. Het kasteel van Assepoester lijkt veel groter door de steeds kleinere raampjes op de hogere verdiepingen. Het geeft de bezoekers de indruk dat het een gigantisch groot kasteel is. Dit soort trucs worden ook gebruikt voor de winkelpanden op de boulevards. Het lijkt of de gebouwen 3 verdiepingen hebben, maar als je goed kijkt kun je zien dat de plafonds van de bovenste 2 verdiepingen te laag zijn voor een echt persoon om daar te kunnen staan. Ook dit is 1 van de slimme trucs die Disney gebruikt om de parken nog magischer te laten lijken. Het geeft de illusie dat de parken gigantisch groot zijn.

 

 

5. Geheime hotelkamer.

De Disneyparken bieden de gasten na een lange dag een heerlijk bedje in 1 van de vele hotels. Er is keuze uit vele soorten kamers in allerlei verschillende prijscategorieën. Er is 1 kamer die je niet kunt kiezen. Dat is de kamer van Assepoester. Dit is namelijk een geheime hotelkamer die slechts voor enkele gasten word opengesteld. Deze kamer bevind zich namelijk niet in 1 van de hotels, maar op een heel speciaal plekje. De kamer is in de top van het Disneykasteel. In deze luxe hotelkamer ben je van alle gemakken voorzien. Er is een open haard, jacuzzi en 24 uurs roomservice. Je leeft hier dan ook als een echte prinses. Ook het glazen muiltje van Assepoester is te vinden in deze hotelkamer. Een nacht in deze hotelkamer kan niet gekocht worden. Je moet het namelijk winnen. Je kunt dan wel in dezelfde kamer slapen als een aantal wereldsterren hebben gedaan. Bijvoorbeeld Tom Cruise en Katy Perry.

 

4. Codetaal.

Disneyparken zijn er op ingericht om bezoekers een perfecte dag te bieden. Maar ook hier gebeuren wel eens vervelende dingen. Bijvoorbeeld attracties die uit vallen of iemand die in de bosjes staat te kotsen na een wilde rit in een achtbaan. Voor dit soort situaties is een codetaal ontwikkeld voor het personeel. Deze codetaal wordt gebruikt bij sommige situaties, zodat de gasten de vervelende dingen niet hoeven te horen. Wanneer een attractie bijvoorbeeld niet kan draaien vanwege een storing, is er sprake van de code 101. Een bezoeker die over moet geven heet code V.. Ook hebben personeelsleden zelf onofficiële codes verzonnen. Gelukkig maar dat de gasten de codes niet begrijpen.

 

3. Nepvlaggen.

Disneyland is van origine een Amerikaans bedrijf. Het eerste park is gebouwd in California. Het bedrijf is erg trots op zijn Amerikaanse achtergrond. Dit is terug te vinden in veel Amerikaanse symbolen in de parken. Zo zijn veel boulevards in de parken gebouwd volgens Amerikaanse architectuur. 1 van de bekendste Amerikaanse symbolen in de parken is wel de Amerikaanse vlag. Deze hangen bijvoorbeeld op de boulevards. Maar iemand die goed oplet zal zien dat dit niet de originele Amerikaanse vlag is. Er mist namelijk altijd een ster of een streep op de vlag. De reden hierachter heeft te maken met regels van de Amerikaanse overheid. Een originele Amerikaanse vlag moet namelijk altijd halfstok gehangen worden tijdens herdenkingen of rampen. Doordat Disney een nepvlag gebruikt hoeven zij niet te voldoen aan deze plicht. Heel slim dus. Disney doet dit omdat ze de mensen een leuke dag willen bezorgen. Zo zullen de mensen niet herinnerd worden aan verdrietige momenten. Met deze slimme truc omzeild Disney de Amerikaanse wet.

 

2. Nepgeurtjes

We hadden het eerder al over de geurtjes in de Disneyparken. Veel van deze geurtjes zijn natuurlijk en komen bijvoorbeeld door bloemen. Maar er zijn ook veel geurtjes die verspreid worden met zogenaamde sense sprayers. Deze sense sprayers worden gebruikt in attracties om een bepaalde sfeer na te bootsen. De nepgeurtjes worden ook gebruikt om bezoekers in verleiding te brengen om eten in het park te kopen. Zo wordt er op veel plekken een vanille geur verspreid. Deze geur zorgt voor een ontspannen gevoel en zorgt er ook voor dat je trek krijgt. Ook de popcorn geuren worden zo gebruikt. Disney hoopt zo dat je naar 1 van de vele kraampjes of restaurants gaat om je geld uit te geven aan iets lekkers.

 

1.    1. Ondergronds gangenstelsel.

Disney wil niet dat de bezoekers zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Werknemers hebben bijvoorbeeld de eerder genoemde codetaal. Er is echter ook een ondergronds gangenstelsel. Onder de attracties begeven werknemers zich te voet of met golfkarretjes zich door de tunnels. De tunnels worden gebruikt voor allerlei dingen die de bezoekers in het park niet mogen zien. Zo wordt het afval uit het park door de tunnels getransporteerd. Ook zitten de kleedkamers met de Disney kostuums ondergronds. Ook de water en elektriciteit huishouding ligt in deze tunnels en is zo erg makkelijk bereikbaar voor de monteurs. De tunnels kunnen ook ingezet worden in noodsituaties. Wanneer er een ambulance nodig is in het park, kan deze ondergronds snel veel plekken bereiken. De tunnels dienen dus ook als werkplek voor het verschillend personeel. Zij komen dus bijna niet in het park, alleen wanneer ze nodig zijn.


Nieuwer Ouder