Veiligheidswaarschuwing gebruikers gasflessen

 



06 oktober 2022 – Antargaz B.V. waarschuwt dat een aantal van haar gasflessen mogelijk een beperkt lek bevatten. Antargaz roept de betrokken gasflessen uit voorzorg terug.

Het gaat om 26,2 liter propaangasflessen met een inhoud van 10,5 kg propaan, voorzien van het merk ANTARGAZ en gemaakt in juli 2022 (2022/07) door AMTROL-ALFA. Die flessen werden vanaf augustus 2022 in de Nederlandse markt geïntroduceerd en zijn voorzien van een witte ring onder de fleskraan.

Aan de verbinding van de fles met de fleskraan kan er een lek aanwezig zijn. Dat kan men controleren met zeepwater. Het is uiterst belangrijk daarbij niet te roken en de fles niet in nabijheid van open vuur te controleren.

Is er een lek? Dan ontstaan er na korte tijd zeepbellen. Zet de gasfles onmiddellijk op een goed geventileerde plaats, uit de buurt van putten of kelders, en buiten bereik van onbevoegden en kinderen. Neem nadien zo snel mogelijk contact op met Antargaz via de website antargaz.nl of via telefoon op het nummer 024 354 05 64. Lees ook de ‘Aanvullende Veiligheidsadviezen’ op het label rondom de fles of raadpleeg de veiligheidsinformatie Ruik je gas? op antargaz.nl.

Is er geen lek? Breng de fles dan zo spoedig mogelijk terug naar uw verkooppunt, leeg of niet, en

  • ruil hem kosteloos om voor een andere Antargaz-propaanfles van 10,5 kg of;
  • breng ook uw waarborgkaart mee en vraag het aankoopbedrag voor het gas en de waarborg voor de fles terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Antargaz via het nummer 024 354 05 64 of bezoek de website antargaz.nl .




Nieuwer Ouder