Top 10 deep web horrorverhalen



Hoewel we allemaal elke dag op internet surfen, is surfen per definitie een activiteit op het oppervlak van het internet. We blijven in die mooie, heldere toplaag van het internet, zoals bijvoorbeeld lekker Netflixen. Voor het grootste gedeelte is het daar veilig en is het gebonden aan regels. Maar het is een lange, diepe afdaling als je alle internetmogelijkheden wil verkennen. Aan de onderkant van het internet zit het deep web. Het deepweb is de plek voor activiteiten die het daglicht vaak niet kunnen zien. Van drugdeals tot het delen van verboden beelden. Het deepweb is een plek waar je niet per see wil zijn. In deze diepe plekken van het web gebeuren enge dingen. Als wij het ooit aandurven om naar het deep web te gaan dan moeten we ons schrap zetten. Alles is mogelijk in een domein vol anonimiteit en vrij van toezicht. Desondanks wagen sommigen van ons de sprong, en gelukkig voor ons hebben sommigen besloten hun ervaring op Reddit te delen. Vandaag gaan we kijken naar 10 deep web-horrorverhalen van Reddit-gebruikers.

 

10. Dansend Lijk

Op het deep web was een video te vinden waar een dame een video had geplaatst waarin ze aan het dansen was met een lijk. Ze zette rare muziek op en danste in het rond en zong erop los in haar kamer.” De Reddit gebruiker stuitte op het kanaal van de vrouw op een video-hostingsite en vond video's van haar dansend met een echt menselijk lijk. En er waren veel video's. Blijkbaar was het lijk niet zo recentelijk dood, en was het zichtbaar aan het vergaan. Het ergste was misschien wel haar gezang. Ze zong voor het lijk terwijl ze danste, en niet op een opzettelijk griezelige manier. Geen warrige, vertraagde melodie van een klein demonenmeisje, gewoon je gemiddelde, vrolijke, liefdevolle lied. Zingend naar een rottend lijk.

 

9. Het verkeerde adres

Gebruiker TheKingofBananas vertelt het verhaal van hun vriend, Eli, die als tiener het deep web verkende. Uiteindelijk vond Eli de beruchte marktplaats de Silk Road. Hij besloot wat drugs te bestellen. Hij kocht wat van een dealer op de donkere website, betaalde hem en liet de drugs naar een familiehuisje sturen. Toen hij het huisje controleerde, vond hij geen pakketlevering. Boos nam Eli contact op met de dealer, die op wonderbaarlijke wijze nog een zending stuurde. Nogmaals, geen levering. En opnieuw vroeg Eli om meer en meer werden verzonden, zonder levering. Pas maanden later zou Eli van de eigenaren van het volgende huisje horen over de mysterieuze ladingen drugs die ze steeds ontvingen. Het was allemaal een typefout in het adres geweest.

 

8. De webcamfeed

Reddit gebruiker kick299 schrijft over hun korte ervaring op het deep web door simpelweg te zeggen: "Ik had een webcamfeed gevonden van mezelf.” Het is eng om te denken aan de internetgebruikers die op het dark web rondsnuffelen op een gemakkelijke manier zelf het doelwit worden. Het is nog enger om te weten dat jij het doelwit bent.

 

7. Bedmijt

Reddit gebruiker urbanhawk1 schrijft over hoe hij op het dark web "een man tegenkwam die online grote hoeveelheden bedwantsen probeerde te kopen". Deze donkere webber "wilde proberen ze te kweken om resistent te zijn tegen de normale methoden om ze te doden en tegelijkertijd fokken met een zwakte die alleen hij kende. Op deze manier kon hij ze vrijlaten in de huizen van mensen en ze vervolgens dwingen hem te betalen om van de bedwantsen af te komen.” Hopelijk bereikt deze bug-kweker nooit zijn doel..

 

6. A “Service”

Gebruiker thijser2 bezocht de delen van het deep web waar potentiële hackers en cyberbeveiligingsspecialisten zich verzamelen. Hij was daar om te leren en de beste plek om dat te doen is waar echte hackers samenkomen. Hij kwam veel alledaagse 'social engineering' tegen, dat wil zeggen informatie- en identiteitsdiefstal, maar ook een hacker die zijn talenten gebruikte om iets echt unieks te bieden. De hacker adverteerde met 'een service' waarbij iemand hem kon betalen om... een bepaald type illegale video te uploaden naar de computer van iemand anders. De hacker zou die persoon vervolgens aangeven bij de politie, die na een computerzoektocht vermoedelijk zou worden gearresteerd. Wat een angstaanjagend effectieve manier om iemand erin te luizen. Het ergste was dat deze dienst al twee positieve recensies had gehad van kopers.

 

5. Thuis vasectomie

Reddit gebruiker busty_crustacean schreef kort dat ze op het deepweb een speciaal soort gereedschap gevonden hadden. het was een set gereedschap dat op haken leek en een of ander buis. $20, kostte het.” Deze kit stond te koop voor thuischirurgie op een semi-openbare marktplaats. Voor slechts $ 20 kon je de middelen kopen om jezelf thuis te laten besnijden. Niet verdoofd, helaas. Er waren zelfs al een aantal kopers van deze tool. Je kunt wel aannemen dat dit tot een aantal gruwelijke ongelukken heeft geleid.

 

 

4. Startpagina van seriemoordenaar

Een Reddit gebruiker stuitte op de thuiswebsite van een seriemoordenaar, later werd hij gearresteerd voor zijn misdaden. De site bevat voornamelijk de eigen tekeningen van de moordenaar. Het waren beelden van de gruwelijke moord en daaropvolgende verminking van lichamen. Hoewel sommige tekeningen eenvoudig en grof waren, waren andere meer levensecht en daardoor des te verontrustender. Er waren ongeveer een half dozijn van zijn trofeeën in verschillende stadia van ontbinding, weergegeven op een plank. Hoewel de website inmiddels is gevonden en verwijderd, is deze blijkbaar gearchiveerd.

 

3. Te koop: verrijkt uranium

Toen de beruchte Silk Road werd stilgelegd, kwam er een nog grotere deep web-marktplaats genaamd AlphaBay voor in de plaats. Tijdens het surfen op die site vond gebruiker caddet5 een vermelding voor verrijkt uranium. Verrijkt uranium is natuurlijk een van de cruciale componenten bij het maken van kernwapens. De kans dat een echt monster publiekelijk wordt vermeld, zelfs op een site die verborgen is, is nihil, maar zoals caddet5 zegt: "Het is waarschijnlijk een oplichterij, maar het was nog steeds eng."

 

2. De portalen

Een website die niet wordt geïndexeerd door zoekmachines is één ding. Actief verstoppen via diensten zoals Tor is een andere. Maar verder is er een hele wereld van codering en camouflage waar de gemiddelde internetgebruiker zich totaal niet van bewust is. Gebruiker ProgressiveCoder noemt dit fenomeen "de portals... Schijnbaar onschadelijke sites die aanwijzingen hebben verborgen in de paginabron, of schijnbaar onschuldige afbeeldingsgalerijen met afbeeldingen met audio-aanwijzingen of andere dingen die in de code zijn ingebed en die met specifieke middelen moeten worden gelezen. Dit proces stelt slimme codeurs in staat om dingen te verbergen, zodat ze nooit meer gevonden kunnen worden, tenzij ze dat wel willen.

 

1.   1. We zien je

Gebruiker fake_fakington vertelt over zijn ervaringen in de begindagen van het internet, toen 'deepweb' nog geen term was omdat alles 'deep' was. De korte versie van het verhaal is dat de gebruiker aan het surfen was en iets vreemds en cryptisch tegenkwam. Via een reeks internetmanoeuvres waren ze in staat om een weg te banen naar een map met wat leek op 'records die een psycholoog of een vergelijkbare professional in de geestelijke gezondheidszorg zou bewaren. De afbeeldingen waren van faxen, blijkbaar van zowel militaire als medische aard. "Tijdens het bladeren door de bestanden merkte de gebruiker "een nieuw HTML-bestand op met de naam "1-.HELLO-THERE.html." De tijdstempel was van een minuut geleden. Hij opende het en in platte tekst stond het bericht "we zien je". Geen aanhalingstekens, allemaal kleine letters. Ongeveer 15 seconden later viel de server weg.” Soms, op vreemde plekken op internet, is alleen gezien worden al eng genoeg.


Nieuwer Ouder