Schiphol is goed voorbereid op herfstvakantie ondanks tekort aan beveiligers

Schiphol geeft aan goed voorbereid te zijn op de drukte vanwege de herfstvakantie die zaterdag begint. De luchthaven heeft nog steeds een tekort aan 800 bewakers, maar doet er alles aan om de vorming van zeer lange rijen te voorkomen.

“We verwachten net als de afgelopen weken zo’n 57.000 vertrekkende passagiers per dag af te handelen en dat gaat in deze periode goed. Ook dit keer doen we een beroep op passagiers om goed voorbereid naar de luchthaven te komen. Houd dus de vluchtinformatie in de gaten en kom niet meer dan vier uur van tevoren naar Schiphol", zegt een woordvoerder.

Volgens FNV moeten reizigers tijdens de herfstvakantie rekening houden met zeer lange wachtrijen op Schiphol. De vakbond wijst op de onopgeloste personeelstekorten terwijl het vanaf zaterdag drukker wordt op de luchthaven. De opflakkering van het coronavirus zou waarschijnlijk ook leiden tot verder personeelsverlies.

Schiphol zegt hard te werken aan de werving van nieuwe beveiligers. Zo is er een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket dat voorziet in een structurele loonsverhoging van 2,50 euro per uur en betere pauzes en stiltezones. "We werken samen met de beveiligingsbedrijven aan een wervingscampagne om nieuwe medewerkers aan te trekken", aldus een woordvoerder.

Nieuwer Ouder