PostNL heeft last van inflatie, resultaten vallen tegen

PostNL heeft meer last van hoge inflatie dan het bedrijf eerder dacht. De consument bestelt minder pakketten terwijl de kosten stijgen. Het postbedrijf maakte vrijdagochtend bekend dat de winst in het derde kwartaal waarschijnlijk lager zal uitvallen dan eerder werd verwacht.

Zaken als energie en boodschappen zijn de laatste tijd een stuk duurder geworden. Hierdoor bestellen Nederlanders minder online. Hierdoor hoeft PostNL minder pakketten te bezorgen met tegenvallende inkomsten als gevolg. Tegelijkertijd stijgen de kosten van onder meer brandstof en lonen.

Dit zet de winstgevendheid van het bedrijf onder druk. Daarom is PostNL voornemens om in de nabije toekomst minder nieuwe medewerkers in dienst te nemen. Het bedrijf wil ook andere kosten verlagen en de prijzen voor webwinkels verhogen. Een nieuwe prijsverhoging voor consumenten is niet gepland, afgezien van de onlangs aangekondigde verhoging, die volgend jaar zou moeten ingaan.

Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal een verlies van circa EUR 1 miljoen aan pakketbezorging. Het aantal afgeleverde pakketten zal naar verwachting 1,1 procent lager zijn dan vorig jaar. PostNL publiceert op 7 november de definitieve cijfers over het derde kwartaal.

Nieuwer Ouder