Musk wil in gesprek met personeel, banken zetten geld Twitter-overname klaar

De banken die Elon Musk een lening van $ 13 miljard (bijna $ 13 miljard) hebben beloofd voor zijn Twitter-overname, zijn begonnen dat bedrag over te maken. Ook is het de bedoeling dat de miljardair vrijdag de medewerkers van de sociale media gaat spreken.

Bronnen van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal melden dat Musk dinsdag de benodigde papieren naar de banken heeft gestuurd. Daarna startten ze het overnameproces met het voorbereiden van het bedrag.

Musk beloofde bankiers dinsdag om de Twitter-aankoop op vrijdag af te ronden. De rijkste man ter wereld maakte in april bekend het platform te willen kopen voor 44 miljard dollar, maar kwam daar later op terug.

Twitter heeft vervolgens een rechtszaak aangespannen om de verkoop mogelijk te maken. Uiteindelijk veranderde Musk weer van gedachten en besloot hij de sociale media voor het afgesproken bedrag te kopen.

Naast Musk storten ook andere investeerders miljarden dollars in de Twitter-overname, waaronder softwarebedrijf Oracle-oprichter Larry Ellison en cryptobedrijf Binance.

Musk zal de overname vrijdag bespreken met medewerkers op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, aldus persbureau Bloomberg. Hij is naar verluidt van plan om veel banen bij Twitter te ontslaan, hoewel hij dit zelf ontkent.

Musk noemt zichzelf nu "Chief Twit" op zijn Twitter-account. Op zijn account staat ook een korte video waarin hij tweet met een gootsteen in zijn handen.

Nieuwer Ouder