Hackers hebben voor 100 miljoen euro aan cryptomunten van platform Binance gestolen

Hackers hebben voor meer dan $ 100 miljoen aan cryptomunten gestolen van crypto-exchange Binance. Ze slaagden erin de productie van BNB-cryptocurrency op te voeren gingen er vandoor met die munten.

BNB is de eigen cryptocurrency van Binance. Het platform probeert de extra munten te bevriezen, zodat ze niet kunnen worden omgezet in andere cryptocurrencies of geld. De diefstal is een van de grootste in de geschiedenis van cryptovaluta.

De hackers gebruikten een bug in een zogenaamde cross-chain bridge. Dit is software die wordt gebruikt om crypto-activa van de ene blockchain naar de andere te converteren. Een blockchain is een soort openbaar logboek. Transacties daarin worden door alle afzonderlijke onderdelen verwerkt, wat bedoeld is om fraude te voorkomen.

Eerder dit jaar werden met soortgelijke hacks honderden miljoenen euro's gestolen. Er is voor meer dan 500 miljoen euro aan cryptomunten gestolen van het cryptospel Axie Infinity en zo'n 200 miljoen euro van het cryptobedrijf Nomad. In beide gevallen kwamen de hackers binnen via een kwetsbaarheid in zo'n cross-chain bridge. 

Nieuwer Ouder