Fusie biedt mogelijkheden om keten geweld en mishandeling in Oost-Brabant te doorbreken

 



Vanaf 1 oktober fuseren Veilig Thuis Brabant Noordoost en Veilig Thuis Zuidoost-Brabant tot Veilig Thuis Oost-Brabant. Veilig Thuis is het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Door de fusie ontstaan nieuwe en ruimere mogelijkheden om samen de keten van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio te doorbreken en te werken aan veiligheid.


Verstevigen positie in de regio 

Bestuurder Rinda den Besten en directeur Anne-Marie Bruist van Veilig Thuis Oost-Brabant zijn erg enthousiast: “Door een intensievere samenwerking kunnen wij onze positie in de regio verstevigen en inspelen op de landelijke ontwikkelingen. Met de fusie sluit Veilig Thuis Oost-Brabant beter aan bij de inrichting van de justitiële keten in de arrondissementen. Regionale belangen kunnen in het sociaal en justitieel domein goed worden afgestemd. Bovenal wordt door het samengaan van twee organisaties met hoogwaardige kennis en expertise de kwaliteit versterkt. Dit bevordert de samenwerking met netwerkpartners met als doel duurzame veiligheid te realiseren en directbetrokkenen zo goed mogelijk te helpen.”


Grootste Veilig Thuis van Nederland 

Door middel van deze fusie kunnen wij efficiënter werken en zijn onze kennis en expertise nog meer uitgebreid. In Nederland zijn na de fusie 25 Veilig Thuis organisaties actief. Veilig Thuis Oost-Brabant is door deze fusie in een keer de grootste van het land en biedt diensten in 31 gemeenten in Oost-Brabant waaronder de centrumgemeenten ‘s – Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond. We gaan per 1 oktober 2022 verder onder de naam Veilig Thuis Oost-Brabant waarbij gewerkt wordt vanuit de locaties in Helmond en ‘s-Hertogenbosch. De aansturing blijft gelijk met een bestuurder, een directeur en Raad van toezicht.


Over Veilig Thuis 

Veilig Thuis staat voor het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Wij geloven dat elke vorm van huiselijk geweld en kindermishandeling kan stoppen. Door gewelds- en mishandelingspatronen in afhankelijkheidsrelaties te doorbreken, kan acute en duurzame veiligheid gerealiseerd worden.


Expertisecentrum 

Veilig Thuis is het expertisecentrum in Oost-Brabant op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. Tot medio 2022 kwamen er in de regio 4.700 meldingen van huiselijk geweld binnen via de locaties in Helmond en ’s-Hertogenbosch.


Nieuwer Ouder