Door personeelsprobleem marechaussee weer lange rijen op Schiphol

Aankomende reizigers op Schiphol krijgen zaterdag te maken met lange wachtrijen voor de paspoortcontrole. Deze worden veroorzaakt door onderbezetting bij de Marechaussee, waaronder ziekteverzuim als gevolg van Corona.

Volgens een woordvoerder van de Marechaussee is het probleem het grootst tijdens de vroege dienst op de luchthaven en nemen de knelpunten in de loop van de dag af.

Meerdere reizigers hebben op Twitter geklaagd dat ze lang moeten wachten om door de paspoortcontrole te gaan en hun bagage op te halen. Op meerdere foto's zijn lange wachtrijen te zien in het belastingvrije gebied.

Hoe lang de wachttijd is, kan de woordvoerder van de Marechaussee niet zeggen. "Het is een erg drukke dag en we doen ons best om de reisstroom met minder mensen te regelen. Maar we doen geen concessies aan de veiligheid.”

Ook drukte en wachtrijen in de bagagehallen

Een woordvoerder van Schiphol zei dat ook de bagagehallen op de luchthaven overbelast waren door problemen met de paspoortcontrole. Voor vertrekkende reizigers is de drukte op zaterdag lager. De luchthaven zegt dat de wachttijd voor de beveiliging ongeveer een uur is.

De afgelopen maanden leidde een gebrek aan veiligheidsdiensten regelmatig tot grote drukte op Schiphol. De luchthaven besloot in juli het aantal passagiers te beperken en heeft deze maatregel onlangs verlengd tot maart. De chaos op de luchthaven leidde ook tot het vertrek van CEO Dick Benschop.

Nieuwer Ouder