Apple Music nu duurder dan Spotify door prijsverhoging

Apple heeft de abonnementskosten voor Apple Music met € 1 per maand verhoogd. De tarieven voor Apple TV+ en het Apple One abonnement zijn zelfs met 2 tot 3 euro per maand verhoogd.

Apple Music kost 10,99 euro per maand na de prijsverhoging. Tot nu toe hanteert Apple Music dezelfde prijs als Spotify, dat 9,99 euro per maand vraagt ​​voor een abonnement. Ook het Apple Music-abonnement voor studenten is 1 euro per maand duurder geworden. Dit kost nu 5,99 euro per maand.

Apple TV+, de streaming videodienst van Apple, is met 2 euro per maand in prijs gestegen en kost nu 6,99 euro per maand. Studenten blijven Apple TV+ gratis krijgen met een Apple Music-abonnement.

Volgens Apple vloeien de prijsstijgingen voort uit de verdere uitbreiding van het aantal films en series op Apple TV+. Ook moet het bedrijf rekening houden met hogere kosten voor het verkrijgen van alle licenties, bijvoorbeeld voor artiesten en songwriters.

Door de prijsverhogingen voor Apple Music en Apple TV+ is ook de prijs van het Apple One abonnement gestegen. Een los abonnement is 2 euro duurder geworden en kost nu 16,95 per maand. Een gezinsabonnement is met 3 euro per maand verhoogd en kost nu 22,95 per maand. Het abonnement omvat Apple Music, Apple TV+, Arcade-gamingservice en extra iCloud-opslag.

Muziekstreamingdienst Spotify en platenlabel Warner Music waren maandag de grote winnaars op Wall Street door prijsstijgingen bij Apple. Beleggers verwachten dat beide bedrijven zullen profiteren van de prijsverhogingen van Apple. De koers van Spotify sloot 7 procent hoger en de prijs van Warner Music sloot zelfs 8 procent hoger.

Nieuwer Ouder