Wat bezit Frits van Eerd nog meer naast de Jumbo winkels?


Frits van Eerd, CEO van Jumbo, is de afgelopen dagen constant in het nieuws geweest over de FIOD-inval in zijn woning in Heeswijk-Dinther. Van Eerd is verdachte in een groot witwasonderzoek. Maar wat bezit hij allemaal nog meer dan deze supermarktketen? Een overzicht van vliegtuigen en golfshops, en nog veel meer.

De focus van de witwasonderzoeken van het OM zijn onder meer sponsorcontracten in de motorcross en in de autohandel. Volgens bronnen is er niet alleen een inval geweest bij Van Eerd, maar is ook bij Van Eerd Golf B.V.. Er zou een deel van de autocollectie van de Jumbo-topman in beslag genomen zijn die in de loodsen van dit bedrijf stonden.

Van Eerd is natuurlijk vooral bekend van supermarktketen Jumbo, het familiebedrijf uit Veghel, waar hij sinds 1996 werkt en sinds 2002 algemeen directeur is.

La Place, HEMA, Gorilla's

De Jumbo Groep heeft de afgelopen jaren meerdere overnames gedaan, waardoor Van Eerd ook de man is achter de restaurants van La Place en warenhuisketen HEMA. Recent heeft Van Eerd ook een belang genomen in de Benelux-divisie van bezorgdienst Gorillas.

Golfwinkels

De naam Van Eerd Golf B.V. in combinatie met de autocollectie zou erop kunnen wijzen dat dit oude Volkswagens zijn, maar Van Eerd Golf B.V. richt zich volgens de KvK op de exploitatie van golfbanen. Om precies te zijn: de golfbaan De Hooge Vorssel (ook wel The Duke genoemd) in Nistelrode. Dit terrein wordt beheerd door Karel van Eerd, de vader van Frits. Deze BV staat bij de KvK geadresseerd  op het hoofdkantoor van Jumbo. 100 meter van Jumbo Golfwereld, de familie golf- en hockeywinkel.

Spitfires

Ook geregistreerd op adres van de golfwinkel is: Stichting Spitfires Flying Vintage Everyday. Dit is het bedrijf waarin Frits van Eerd zijn vliegtuigactiviteiten onderbrengt. In 2018 kocht hij twee Spitfire straaljagers. "Mijn grote droom is om in de Spitfire de wereld rond te vliegen", zei hij destijds.

Frits-starter

Naast het verkopen of leveren van artikelen, golf en vliegtuigen heeft Van Eerd ook een passie voor het opleiden van jong ondernemerstalent. Dat deed hij in 2017 met zijn Stichting Frits Starter, waar mensen hun plannen konden pitchen in een "Pitch voor Frits". Van de 23 deelnemers kregen er 12 de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. "Dat gebeurt onder meer via de website Frits-Starter.nl, social media en de nieuwsbrieven", staat op de website te lezen.

Sportsponsoring

De sportieve activiteiten van Frits zijn bekend. Met zijn VES Racing sponsort hij zelf race- en rallyactiviteiten. Hij is al jaren sponsor van meervoudig wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings en werd eind 2013 met Jumbo de eerste sponsor van Max Verstappen. Van Eerd racet nog steeds graag in zijn vrije tijd. Van Eerd sponsort onder de naam Team Jumbo-Visma een schaats- en wielerploeg .

Feestband

Naast sport is er bij Van Eerd ook ruimte voor cultuur en ontspanning. Met zijn partyband Factor 12 treedt hij regelmatig op, ook met carnaval. In 2020 bracht hij de single "Fan of you" uit.

Nieuwer Ouder