Vorige maand gokten ruim 1,8 miljoen mensen legaal online

Ruim 1,8 miljoen Nederlanders bezochten afgelopen maand een legale gokwebsite. Daarvan kwam meer dan driekwart van de online bezoeken van mannen, meldt marktonderzoeker GfK. Gokken is vooral populair onder mensen onder de 35 jaar. Bijna een op de zes Nederlanders in deze leeftijdsgroep gokt wel eens.

In oktober vorig jaar werd het mogelijk om legaal online te gokken. Sindsdien hebben 16 aanbieders een vergunning gekregen om kansspelen op internet aan te bieden.

In de eerste maand dat online gokken was toegestaan, waren er al meer dan een miljoen bezoekers. Afgelopen juni liep dat aantal op tot ruim anderhalf miljoen. Dat aantal is de afgelopen maand nog maar verder toegenomen.

Uit de cijfers blijkt ook dat gokken onder oudere minder populair is. Iets minder dan 10 procent van de 65-plussers bezoekt een legale gokwebsite, vergeleken met 16 procent van de mensen onder de 35.

Veel mensen die een gokwebsite bezoeken, doen dat slechts sporadisch. Zo bezocht de helft van de 1,8 miljoen bezoekers vorige maand slechts één keer een legitieme website. Ongeveer een vijfde van de gokkers was binnen een maand minstens zes dagen actief.

Nieuwer Ouder