Rakettechnologie voor brandbeveiliging Europees gecertificeerd


 


Het in Noordwijk gevestigde ExxFire heeft Europese certificering verkregen voor haar brandbeveiligingsproducten met drukloze gas generatoren die eerder door ESA en TNO zijn ontwikkeld voor gebruik op satellieten. Toepassingen zijn bedrijfskritische systemen zoals elektriciteits- en serverkasten en micro data centers. Deze technologie is veiliger, groener en gezonder dan bestaande - veelal hoge druk gas oplossingen - en kan de start van thermal runaways in Li-ion batterijen voorkomen.

Wereldwijd zijn er al 1,200 systemen geïnstalleerd door distributiepartners bij o.a. LVMH, CEA, French Lottery, Bridgestone, Theo Müller Unternehmensgruppe, Scania, ESA, Aperam, RWE, en het UWV. Siemens heeft recent bij het Erasmus MC in Rotterdam en bij energiecentrales van EDF in Frankrijk ExxFire systemen geïnstalleerd.

De Europese certificering is verkregen van het Franse CNPP, een leidend en geaccrediteerd Europese normerings- en testinstituut. De gepatenteerde stikstof gas generator technologie is gebaseerd op een vaste chemische stof dat drukloos wordt opgeslagen en bij activering een inert blusgas produceert. Deze technologie biedt meerdere voordelen zoals; veiligheid door het ontbreken van permanente hoge druk blusgas, geen belasting van het milieu, geen gevaar voor de gezondheid van mensen, een lange levensduur zonder onderhoud met eenvoudige ontwerp, installatie en transport voorwaarden. Deze revolutionaire drukloze gasopslag technologie wordt al 5 jaar toegepast voor brandbeveiliging van diverse typen installaties en ruimten, zoals serverkasten, schakelkasten en andere bedrijfskritische infrastructuur.

ExxFire heeft wereldwijde ambities in de vervanging van hoge druk gasflessen bij een veelheid van brandveiligheidstoepassingen, waaronder ook de opslag van elektriciteit in containers gevuld met Li-ion batterijen. Om deze groeiplannen te realiseren wil ExxFire binnenkort groeikapitaal ophalen bij investeerders.



Persbericht: ExxFire

Nieuwer Ouder