Overname Activision Blizzard door Microsoft onderzocht door CMA

 



De Britse waakhond Competition and Markets Authority (CMA) is een onderzoek gestart naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft. De CMA is bang dat de overname schadelijk is voor de gamingmarkt. De CMA heeft een onderzoeksteam samengesteld om de overname onder een vergrootglas te leggen, meldt de toezichthouder op zijn website. De waakhond is bang dat Microsoft te machtig wordt door de overname. Dat kan schadelijk zijn voor andere bedrijven in de gamingindustrie.

De Britse toezichthouder opende in juli een vooronderzoek naar de overname. Op basis daarvan hadden Activision Blizzard en Microsoft tot 8 september de tijd om toezeggingen te doen om de zorgen van de CMA weg te nemen. Dat de CMA heeft besloten een diepgaand onderzoek te starten, maakt duidelijk dat de bedrijven die zorgen niet hebben weggenomen. Wanneer blijkt dat Microsoft door de overname te machtig wordt, kan de toezichthouder de overname blokkeren. De CMA kan de overname ook onder strikte voorwaarden goedkeuren.

Activision Blizzard zei begin deze maand nog steeds te verwachten dat de overname rondkomt voor het einde van Microsofts boekjaar, dat in juni 2023 eindigt. Het is niet duidelijk of het onderzoek van de CMA die planning vertraagt. Microsoft kondigde begin dit jaar aan Activision Blizzard voor omgerekend ruim 60 miljard euro over te nemen

Nieuwer Ouder