Musk probeert onder Twitter deal uit te komen

 



Elon Musk probeert al een tijd onder de deal met Twitter uit te komen. Hij heeft de verklaring van een klokkenluider over tekortkomingen in de beveiliging van Twitter toegevoegd aan zijn eerder ingediende rechtbankdocumenten. Hiermee hoopt Elon Musk dat de rechter de deal nietig verklaard. 

Musk, die afgelopen voorjaar 44 miljard dollar (44 miljard euro) bood voor het socialemediabedrijf, probeert sinds juli onder de koop uit te komen. Twitter zou te weinig echte mensen onder de gebruikers hebben en te veel zogenoemde bots.

Klokkenluider Peiter Zatko legde dinsdag in de Amerikaanse Senaat een verklaring af over de beveiligingstekortkomingen en andere privacykwesties van het platform. Deze verklaring is donderdag door het juridische team van Musk toegevoegd aan de rechtbankdocumenten.

"Deze onthullingen maken onmiskenbaar duidelijk dat Musk - om tal van redenen - het volledige recht heeft om van de overname af te zien", schrijven zijn advocaten.

Twitter probeert Musk juist via de rechter te dwingen de overname door te zetten. Eerder deze week stemden aandeelhouders van het bedrijf nog vóór een overname door Musk. Het bod dat de miljardair eerder deed, bedraagt 54,20 dollar per aandeel. De koers van Twitter beweegt nu rond de 42 dollar per aandeel. 


Nieuwer Ouder