KLM annuleert 34 vluchten extra op verzoek van Schiphol

 



KLM is gestart met het annuleren van vliegreizen van passagiers die van Schiphol zouden vertrekken om onhoudbare drukte te voorkomen. In totaal gingen er zaterdag 34 vluchten niet door. Ook zijn er veel vliegtuigen leeg vertrokken zonder passagiers. 

Reizigers die zaterdag zouden vertrekken, kregen vrijdagavond laat de mededeling dat hun reis niet door zou gaan. De grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol geeft met het schrappen van vluchten gehoor aan de oproep van de luchthaven.


De vliegtuigen vertrekken leeg om klanten in het buitenland wel op te halen.

"Schiphol heeft ons gevraagd het aantal opstappende passagiers te beperken. Maar zo voldoen we aan het verzoek om opstappende passagiers te beperken, worden wachtrijen bij security korter, kunnen terugkerende passagiers gewoon reizen en verlichten we de druk op de operatie."


Tot eind oktober vliegen er dagelijks 9.250 mensen minder vanaf Schiphol

Schiphol maakte vrijdag bekend dat tot eind oktober dagelijks 9.250 passagiers minder van het vliegveld mogen vertrekken dan eerder aangegeven. Deze ingreep is nodig omdat er te weinig beveiligers zijn voor de veiligheidscontrole. 

KLM zegt de geannuleerde reizen om te boeken, maar kan niet garanderen dat de vervangende vlucht op dezelfde dag vertrekt. Sommige passagiers zullen pas dagen later op hun bestemming aankomen. Klanten die extra kosten maken door de ingreep "worden op de gebruikelijke manier gecompenseerd", schrijft de luchtvaartmaatschappij.

Nieuwer Ouder