Jumbo baas moet langer in cel blijven in witwaszaak

 



Jumbo-eigenaar Frits van Eerd moet nog drie dagen langer in de cel blijven als verdachte in een grote witwaszaak. Vijf andere verdachten zijn vrijdag vrijgelaten en wachten het onderzoek thuis af. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De officier van justitie heeft vrijdag besloten dat Van Eerd nog maximaal drie dagen in de cel moet blijven. Daarna wordt bekeken of de Jumbo-topman langer vast moet blijven zitten. De ondernemer mag op dit moment alleen contact hebben met zijn advocaat.

Dinsdag was er een inval in zijn landgoed in Heeswijk-Dinther. Ook op andere plekken in het land zijn invallen door de politie gedaan. 

Van Eerd werd bij deze inval meegenomen voor verhoor. Hij is verdachte in de zaak, net als acht anderen mensen. De hoofdverdachte is een 58-jarige man uit Drenthe, die nog twee weken vast moet blijven zitten. Van de negen verdachten zijn er inmiddels zes vrijgelaten, al blijven ze nog wel verdachte.

Het OM verdenkt de negen van betrokkenheid bij het witwassen van geld en goederen. Dit zou zijn gebeurd via vastgoed, dubieuze stortingen van contant geld, autohandel en sponsoring in de motorsport. Jumbo is onder meer sponsor van een motorcrossteam. 

Nieuwer Ouder