Influencer moet Lamborghini inleveren na rijden over A28 met 250 kilometer per uur

De verkeerspolitie Noord-Nederland heeft zaterdagavond de Lamborghini van influencer Chahid Charrak in beslag genomen. Het korps schreef op Facebook dat hij 250 kilometer per uur reed op de A28 tussen Assen en Beilen.

Na juridische correcties bleef een topsnelheid van 96 kilometer per uur over. De 32 jarige Charrak kon geen rijbewijs tonen toen hij werd aangehouden. De auto is vervolgens tijdelijk in beslag genomen.

Charrak geeft op zijn Instagram-pagina toe dat hij te hard reed en geen rijbewijs bij zich had. Eerder op de dag haalde hij zijn auto weer op toen hij zijn rijbewijs kwam inleveren.

In een video beweert Charrak dat de politie niet heeft gemeten of video-opnamen heeft gemaakt. Hij zou te hard hebben gereden, maar geen 250 kilometer per uur. De influencer zegt een boete te hebben gekregen voor een foutief kenteken op zijn sportwagen.

Charrak is de eigenaar van een Lamborghini Huracán Performante, een sportwagen die destijds in Nederland een basisprijs had van net geen 320.000 euro.

Nieuwer Ouder