In de rij voor de corona herhaalprik: 'Ik wil graag honderd worden'

Het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Heerbaan in Breda staat op maandag vol met 60-plussers. Je komt naar de GGD, die tijdelijk in het oude bankgebouw is gehuisvest, voor een herhaalprik tegen Corona. Ouderen lopen het meeste risico en zijn daarom als eerste aan de beurt.  

We mogen het geen boostershot meer noemen. "Het is een herhaalprik", zegt een medewerker die de operaties in goede banen moet leiden.

In West-Brabant zijn maandag vier injectieplaatsen geopend voor een nieuwe ronde injecties: in Roosendaal, twee in Breda en in Bosschenhoofd bij Seppe Airport. De deelname aan de Heerbaan in Breda is verrassend groot. Alleen al voor deze maandag hebben 580 mensen zich aangemeld. Met mondkapjes op staan ​​ze geduldig in de rij tot het hun beurt is.

Een stel zegt dat ze kwamen omdat ze een uitnodiging hadden gekregen. "We willen niet ziek worden en ik wil graag honderd jaar worden", grapt de man. Een ander in de rij nadert deze leeftijd goed: "Ik ben negentig en heb tot nu toe geen corona gehad, dat wil ik graag zo houden." Nog een prik in de arm, dat is geen probleem voor de ouderen in de rij.

"Ik vertrouw op de wetenschap."

Een andere man in de rij heeft ook nog geen Corona gehad: "Ik vertrouw op de wetenschap", zegt hij. Volgens hem zijn vooral ouderen enthousiast om weer een injectie in hun arm te krijgen: "Ik ken niemand die niet gaat."

De GGD verwacht de komende weken aanhoudende druk voor de herhaalprik. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, gaat het voorlopig alleen op afspraak. Eerst is het de beurt aan de 60-plussers en op het einde kan iedereen vanaf 12 jaar en ouder een afspraak maken.

Nieuwer Ouder