Goed wijnjaar in Frankrijk


 


Europese wijnboeren produceren dit jaar naar verwachting ondanks de droogte in Europa evenveel wijn als vorig jaar. Vooral in Frankrijk, het op een na belangrijkste wijnland van Europa, is de opbrengst goed.

Net als in de twee andere belangrijke wijnlanden, Italië en Spanje, komt de productie in Frankrijk 1 procent hoger uit dan vorig jaar, meldt de Europese boerenvakbond Copa-Cogeca.

De verwachte opbrengst van 130 miljoen hectoliter is nog 2 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. In de meeste landen valt de productie lager uit door de droogte waardoor de druiven minder goed konden groeien.

In Spanje is ruim 10 procent minder geproduceerd door een gebrek aan regen. In Italië blijft de opbrengst ongeveer gelijk aan die van vorig jaar. Franse boeren kunnen juist rekenen op 16 procent meer wijn.

"De oogst wordt gekenmerkt door de invloed van droogte en hoge temperaturen, die hebben geleid tot een te vroege oogst en lagere opbrengsten", meldt Copa-Cogeca. "Positief is dat de druiven in een zeer goede staat verkeren, wat waarschijnlijk voor wijnen van uitstekende kwaliteit zorgt."

Nieuwer Ouder