Geen vertrekvergoeding voor opgestapte Schiphol-baas Dick Benschop.

Schiphol heeft geen exit-overeenkomst gesloten met vertrekkend CEO Dick Benschop. Aangezien hij zijn tweede termijn niet heeft volbracht, kan Benschop geen financiële vergoeding eisen. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van Het Financieele Dagblad.

De druk op Benschop om af te treden bleef toenemen omdat Schiphol niet in staat was een einde te maken aan de chaos op de luchthaven. Benschop heeft donderdag zijn functie als CEO van Schiphol Group beschikbaar gesteld.

Sinds de meivakantie zijn er aanhoudend grote problemen op de luchthaven. Er staan ​​lange rijen en reizigers missen hun vlucht. Ook luchtvaartmaatschappijen moesten vluchten annuleren vanwege de drukte.

Schiphol kampt met een groot gebrek aan beveiligers, maar ook op het gebied van bagageafhandeling is de situatie nijpend.

In 2021 ontving Benschop een salaris van 585.284 euro inclusief pensioenpremies. Door de Corona-crisis en de financiële steun die Schiphol van de overheid kreeg voor loondoorbetaling, ontvingen bestuursleden geen bonussen.

Bonussen kunnen doorgaans oplopen tot maximaal 20 procent van het vaste jaarsalaris, dat vorig jaar bij Benschop net geen 444.000 euro was.

Nieuwer Ouder