Geen vergoeding voor opgestapte Schiphol baas

 



Schiphol is niet tot een vertrekregeling overeengekomen met vertrekkend CEO Dick Benschop. Omdat hij ervoor heeft gekozen zijn tweede termijn niet af te ronden, kan Benschop geen aanspraak maken op een financiële vergoeding.

Sinds de meivakantie zijn er aanhoudende problemen op de luchthaven; er staan ​​lange rijen en reizigers missen hun vlucht. Ook luchtvaartmaatschappijen moesten vanwege de drukte vluchten annuleren.

Schiphol kampt met een tekort aan beveiligers, maar ook op het gebied van bagageafhandeling is de situatie schrijnend.

In 2021 ontving Benschop een salaris van 585.284 euro, inclusief pensioenpremies. Door de coronacrisis en de financiële steun die Schiphol van de overheid kreeg voor de doorbetaling van de lonen, ontvingen bestuursleden geen bonussen.

Benschop heeft donderdag zijn functie als CEO van Schiphol Group beschikbaar gesteld. De druk op Benschop om af te treden werd steeds groter omdat Schiphol geen einde kon maken aan de chaos op de luchthaven.

Doorgaans kunnen bonussen oplopen tot maximaal 20 procent van het vaste jaarsalaris, dat vorig jaar bij Benschop net geen 444.000 euro was.


Nieuwer Ouder