Deel van iPhone 14-productie is door Apple verplaatst naar India

Apple heeft een groot deel van zijn iPhone-productie verplaatst van China naar India. Het Amerikaanse bedrijf deed dit omdat de VS de sancties tegen China verscherpten. De zeer strenge lockdowns in China zijn voor Apple ook een reden om in India te produceren.

De iPhone 14, de nieuwste smartphone van het bedrijf, wordt nu ook in India geproduceerd. Meer recentelijk heeft Apple samengewerkt met leveranciers om de productie in Chennai, Zuid-India, op te voeren.

De belangrijkste iPhone-maker, de Taiwanese Foxconn Technology Group, heeft onderzocht hoe iPhone-onderdelen vanuit China kunnen worden verzonden. De assemblage van de Apple telefoons vindt dan plaats in India.

Vanwege Amerikaanse sancties tegen China, die bedoeld waren om de economische macht van het land te verzwakken, ging Apple op zoek naar alternatieven. De lockdowns die de Chinese economie hebben verstoord, hebben Apple ook gedwongen een deel van zijn productiecapaciteit te verplaatsen.

De betrekkingen tussen China en de VS zijn al enige tijd gespannen. Vorig jaar keurde de Amerikaanse Senaat enorme investeringen goed om de Chinese economische macht te beperken, vooral op het gebied van technologie. President Joe Biden heeft ook bedrijven toegevoegd aan de lijst van Chinese bedrijven waarin Amerikanen niet meer mogen investeren.

Nieuwer Ouder