Bewustwording verkeersveiligheid centraal op Autoloze Schooldag



De derde donderdag van september is het de Landelijke Autoloze Schooldag. Bewustwordingvan verkeersveiligheid bij vervoer van en naar school staat hierbij centraal. Ruim 4000 leerlingenop 25 scholen in Altena deden mee.

Tijdens de Autoloze Schooldag besteden scholen in de klas en richting ouders aandacht aan deverkeersveiligheid rondom de scholen en het effect van verkeer op het thema duurzaamheid. Elkedeelnemende school geeft een eigen invulling aan de dag, maar in elk geval roepen alle scholen hunleerlingen en ouders op niet met de auto naar school te komen. De kinderen komen zoveel mogelijklopend of fietsend naar school maar ook skeelers en stepjes zijn populair.


Basisschool de Bolderik

Wethouder Hans Tanis was gisteren te gast in groep 8 van basisschool de Bolderik in Hank. Daarsprak hij met leerlingen over hun ervaringen en gedrag in het verkeer in de vorm van eenstellingenspel. Ook was er voor leerlingen gelegenheid vragen te stellen aan de wethouder. Ditleverde goede gesprekken op. Alle leerlingen van de bovenbouw kregen een kaartje mee om tipsaan te dragen bij de gemeente over verkeersveiligheid en duurzaamheid van vervoer.Wethouder Hans Tanis: “Het was mooi om de lange rij met fietsen vandaag bij de Bolderik op hetschoolplein te zien staan. We hebben een hele leuke en leerzame ochtend gehad met enormbetrokken en enthousiaste leerlingen.”


Aandacht voor verkeer in het onderwijs belangrijk

“Verkeersveiligheid is een belangrijk thema in onze gemeente”, vertelt Tanis. “Als gemeente Altenaondersteunen we onze scholen actief bij verkeerseducatie. Het is belangrijk om kinderen op jongeleeftijd hierbij te betrekken. De Autoloze Schooldag is daar ook een onderdeel van. Het is goed ommet elkaar te ervaren wat het doet als we vaker de auto laten staan bij de vaak korte afstanden vanhet halen en brengen naar school. Een veiliger en schonere schoolomgeving heeft grote impact. Ikhoop dat leerlingen en ouders om die reden, ook na vandaag, vaker voor de fiets of andervervoersmiddel dan de auto kiezen.”




Persbericht: Gemeente Altena

Nieuwer Ouder