Bestuurder (20) ramt drie politieauto's tijdens dollemansrit door West-Brabant.


Vrijdagnacht is een 20-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden na een wilde achtervolging door Putte, Ossendrecht, Huijbergen en Wouwse Plantage. Hij wordt verdacht van poging tot moord. Hij ramde meerdere keren een politieauto.

Een surveillerende agent wilde rond kwart over zeven de chauffeur aanspreken op de Noordweg in Putte. Daar had hij rond half zeven twee auto's verdacht stil zien staan. De agent zag deze man iets geven aan een van de mensen in een van die twee auto's. Hij vermoedde dat het drugs waren. Toen hij op onderzoek wilde gaan, sloeg de verdachte meteen op de vlucht.

Assistentie

De agent zette de achtervolging in. De verdachte reed richting de A58 via Putte, Ossendrecht, Huijbergen, Wouw en Wouwse Plantage. Hij reed met zeer hoge snelheid, haalde rechts in en reed af en toe tegen het verkeer in. Hij bracht andere weggebruikers in gevaar.

De agent, die met zwaailichten en sirenes reed, kreeg bij de achtervolging assistentie van mensen van de marechaussee en andere politie-eenheden.

Politieauto's geramd

Op de A58 moest de verdachte hard remmen en uitwijken. Hij raakte een verkeersbord, maar ook dat hield hem niet tegen. Hij reed tegen het verkeer in de afrit van de A58 op en reed vervolgens via de toerit de snelweg weer af.

Toen een poging werd gedaan om de man met twee politieauto's te benaderen, ramde hij eerst de ene en daarna de andere politieauto. Uiteindelijk reed de verdachte de A58 bij Roosendaal af, waar politie-eenheden opnieuw probeerden hem in te sluiten en hem tot stoppen te dwingen. Daarbij kwam de  verdachte opnieuw in aanrijding met een politieauto.


Uiteindelijk wisten politie en marechaussee de man op de Dijkrand in Roosendaal te stoppen. De bestuurder is aangehouden voor verder onderzoek en verhoor. Het rijbewijs van de man is ingetrokken.

Nieuwer Ouder