10 Langste Lichaamsdelen ter Wereld



Iedereen haalt wel eens grapjes uit in de klas. Soms wordt je dan het lokaal uit gestuurd of moet je nablijven. Maar ieder land heeft zijn eigen cultuur en ook zijn eigen regelgeving. Dit geldt natuurlijk ook op de scholen. Vandaag krijg je meer te weten over de 10 ergste schoolstraffen in de wereld.

Wist je dat er 263 miljoen kinderen en pubers over de hele wereld niet naar school gaan? Dat er 61 miljoen kinderen niet naar de peuterspeelzaal gaan. 60 miljoen kinderen gaan niet naar een basisschool en ruim 142 miljoen gaan niet naar de middelbare school over de hele wereld. Dit heeft Unesco bekend gemaakt in een onderzoek in 2017.

 

10. Knielen op bevroren erwten.

Een paar jaar geleden verscheen er een foto op het internet en die ging snel viraal. Op het eerste gezicht leken het 2 vingers met een vreemde ziekte. Als je beter kijkt dan zijn het eigenlijk de benen van een Aziatisch schoolmeisje die geruime tijd op bevroren erwten moest knielen. Deze straf lijkt populairder te worden in Azië en wordt gebruikt om ongehoorzame kinderen te straffen. Studenten worden gedwongen om urenlang op hun knieën, met hun handen omhoog, op bevroren erwten, mais of rijst te knielen. Het meisje uit China werd zelfs verbannen omdat ze foto’s nam van de zware straffen en op het internet plaatste. Hoewel je misschien denkt dat dit erg is zijn er zelfs meldingen gedaan dat ook kleine kinderen gedwongen worden om te knielen op bijvoorbeeld heet beton.

 

9. Elkaars handen vast houden en uitgelachen worden.

Vaak als 2 studenten ruzie krijgen op school worden ze geschorst of soms zelfs van school gestuurd.

Op een high school in Arizona werden 2 studenten die in een vechtpartij terecht kwamen geconfronteerd met iets heel anders. Ze kregen 2 opties. Ze accepteren een schorsing of zitten op de binnenplaats van de school en houden elkaars hand voor 15 minuten vast. De studenten kwamen overeen om elkaars hand vast te houden, maar wisten niet dat deze straf snel viraal zou gaan. Andere studenten lachten hun uit en maakte foto’s en video’s terwijl de 2 studenten hun gezicht probeerde te verbergen. Hoewel sommige lokale ouders de bizarre straf van de schooldirecteur ondersteunde, werd deze door de overheid sterk afgekeurd. Beide studenten waren flink gechoqueerd. Het pesten ging nog lang door tijdens de lunch pauzes. Ze hebben wel aangegeven dat ze hun lesje geleerd hebben en nooit meer van plan zijn om op school te vechten.

 

8. Een bord dragen.

Soms is het voor ouders lastig om een passende straf te vinden voor hun kind als die slechte cijfers heeft gehaald op school. In Florida gaven de ouders van een student hem wel een hele aparte straf. Hij moest namelijk een bord om zich heen dragen met teksten als: ik wil de clown van de klas zijn en ik heb hele slechte cijfers. Later moest hij zelfs voor een paar uur   langs de weg gaan staan met dit bord. Het is wel verassend dat deze actie andere ouders heeft geïnspireerd. Ook een andere moeder uit Florida heeft een soortgelijke straf aan haar zoon gegeven die slechte cijfers behaalde op school.

 

7. Kegelkap om het hoofd.

In Florida kennen ze nog meer aparte straffen. Studenten van een lerares moeste namelijk bij slecht gedrag een kegelachtig kapje om hun hoofd dragen. Net als honden wel eens hebben na een operatie. Dit begon als een soort grapje van de lerares, maar er werden al snel foto’s gemaakt en geüpload op Facebook door de studenten. Hierna werd de directie van de school erg boos op deze lerares en schorste haar meteen.

 

6. Van de vloer eten.

In 2009 moesten verschillende leerlingen van een school in New Jersey uit groep 7 als straf voor het knoeien met water, eten van de grond op eten. In een latere rechtszaak ontkende de directeur alles en zei dat de echte reden was dat ze te weinig stoelen hadden. Dit is overigens apart want de leerlingen mochten ook geen dienbladen gebruiken en in plaats daarvan hun eten op een A4 papiertje moesten neerleggen. Deze bizarre gebeurtenis duurde 10 dagen lang en 7 studenten wonnen uiteindelijk de rechtszaak en mochten onderling 500.000 dollar verdelen.

 

5. Permanente stift.

Leren lezen en schrijven is soms lastig. Nog lastiger is het als je leraar dreigt om met een permanente stift op je gezicht te tekenen. Een leraar van groep 6 uit Idaho koos voor een bizarre straf om op het gezicht te tekenen als je je leestest niet had gehaald. Je mocht er zelfs voor kiezen om andere klasgenoten op je gezicht te laten tekenen in plaats van de leraar. 6 klasgenoten kozen hier voor. De ouders van deze kinderen waren hier absoluut niet van gediend en namen snel actie tegen de school.


4. Haren afknippen.

Een leraar waarvan de naam niet is vrij gegeven heeft ooit de haren van een student afgeknipt. Het gaat om een toen 7 jarig meisje dat naar eigen zeggen met haar haar aan het spelen was en niemand daar last van had. Haar leraar pakte een schaar en knipte onder het toezien van de hele klas haar haren af. Haar leraar heeft later haar excuses aangeboden voor dit incident en gaf aan dat ze erg gefrustreerd was. De lerares kreeg een boete van 175 dollar voor deze bizarre daad.

 

3. Autistisch kind kleineren.

Een kind werd zijn klaslokaal uitgezet door zijn medestudenten en zijn lerares. Eerst werd hij het klaslokaal uit gestuurd door zijn lerares omdat hij de klas binnen kwam zonder rugtas en het niet maken van zijn huiswerk. Maar wat er gebeurde toen hij weer terug in de klas kwam is schandalig. Zijn lerares hield een kleine discussie over wat ze allemaal niet leuk vind aan dit kind en liet de klas stemmen of hij het lokaal uit moest of niet. 14 kinderen stemde dat hij weg moest en 2 dat hij mocht blijven. Ondanks deze schandalige straf waarover een rechtszaak is geweest, mocht deze lerares later weer gewoon les geven.

 

2. Een nep gala organiseren.

Een school in Mississippi in Amerika heeft wel iets heel kinderachtigs gedaan voor 1 van haar studenten. Deze studente is lesbies en ze had aan de school gevraagd of ze een mannenpak aan mocht doen tijdens het gala en of ze haar vriendin mocht meenemen. Haar school deed vervolgens heel erg moeilijk en zei dat ze absoluut niet mocht komen. Deze student liet het hier niet bij zitten en won uiteindelijk een rechtszaak over dit voorval, waarna ze alsnog mocht komen. Ze had echter geen idee dat de school haar toch echt niet wou uitnodigen. Haar werd verteld dat het gala op een andere locatie werd gehouden en dat geloofde ze. Toen ze echter aankwam op deze locatie bleek er helemaal niemand te zijn. Het bleek dat tegelijkertijd het gala op een andere locatie bezig te zijn. Ze klaagde de school daarna weer aan en won uiteindelijk zo’n 35.000 dollar.

 

1.     De monsterkast.

Een leraar in Houston in Amerika sloot een keer 1 van zijn leerlingen op in een zwarte kast die in de klas stond. Deze leerling was toen 4 jaar. Ze deed dit nadat hij in de klas een verhaal had verteld over monsters die zich in een kast verstoppen. De jongen werd zo bang en angstig van deze gebeurtenis dat hij uiteindelijk moest overgeven. Je snapt natuurlijk wel dat dit veel te ver gaat.


Nieuwer Ouder