Maar liefst 40 kinderen ontvangen het nijntje Beweegdiploma

 


 

Bij Sportvereniging W.I.K. Wijk en Aalburg is het iedere zaterdagochtend een drukke boel. Twintig peuters klimmen, klauteren, dansen en springen door de gymzaal. Gevolgd door nog eens twintig kleuters die het uur daarna les krijgen. Als de kinderen alle motorische vaardigheden uit de lessenserie onder de knie hebben, ontvangen zij het nijntje Beweegdiploma. En dat bijzondere moment werd de laatste les voor de vakantie gevierd.

De entree en de gymzaal waren versierd met slingers en ballonnen. Nadat de kinderen onder grote belangstelling van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s de geleerde vaardigheden lieten zien ontvingen zij het nijntje Beweegdiploma van juf Martine.

Enthousiaste reacties van ouders
Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de lessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd.

Op zoek naar een trainer
Er is een groot tekort aan trainers in de sportsector en de kans dat de twintig peuters en twintig kleuters na de zomer niet wekelijks meer kunnen klimmen, klauteren, dansen en springen is groot. Ook de kinderen op de wachtlijst zullen we moeten teleurstellen als er geen nieuwe train(st)er wordt gevonden. Ben jij of ken jij iemand met een passie voor sport en bewegen? En heb je affiniteit met jonge kinderen en weet je hen op een speelse manier enthousiast te maken? Lees meer over de vacature op onze website (https://www.wikaalburg.nl/vacatures-) en neem gerust contact met ons op.

 

Nieuwer Ouder