Top 10 meest magische plaatsen ter wereld die je nog niet kent

 

Welkom bij een nieuwe top 10 video. Vandaag gaan we kijken naar de top 10 meeste magische plaatse ter wereld die je nog niet kent. Ken jij nog een unieke locatie die we aan deze top 10 zouden kunnen toevoegen? Laat het ons weten door een reactie onder dit filmpje achter te laten. Vergeet niet om dit filmpje een like te geven en abonneren je op dit kanaal.

 

10. Darvaza gas crater, Turkmenistan

We beginnen in Turkmenistan bij de Darvaza krater. Deze plek staat ook wel bekend als de poort naar de Hel. De krater is ontstaan tijdens bodemonderzoeken  in 1971 toen onderzoekers van de Soviet Unie in het gebied opzoek waren naar gas en olie. Tijdens het boren stortte de grond onder de boortoren in elkaar. Hierdoor kwam er veel gas vrij die de dorpen in de buurt in gevaar brachten. De Soviet onderzoekers dachten dat het slim was om het gas in brand te steken zodat het gas geen gevaar meer zou vormen voor de dorpelingen in de buurt. Na het aansteken van het gas hebben de onderzoekers het nooit voor elkaar gekregen om de vlam te doven. Tot op de dag van vandaag brand het gat in Turkmenistan door het gas wat onder de krater zich bevindt. De regering van Turkmenistan heeft wel aangekondigd dat ze binnenkort het gat willen gaan dichten.

 

9. Meteora, Griekenland

Het klooster van Meteora is gebouwd in de bergen in het noorden van Griekenland. Het Griekse woord Meteora betekend zwevend in de lucht. Zeker in de winter lijkt het inderdaad dat dit klooster in de lucht zweeft. In de winter ligt het klooster namelijk boven de wolken. In totaal zijn er 7 kloosters die je kan bezoeken.

 

8. Kastelen van Turkije

In het noorden van Turkije werd een dorp genaamd Burj al Babas gebouwd bestaand uit alleen maar kastelen. Dit Disney achtig bouwprojecten is tijdens de Turkse vastgoed crisis ten onder gegaan. De huizen staan nu allemaal leeg en veel van de kastelen zijn nog onafgemaakt. Het is een enorme bijzondere plek om ooit te bezoeken.

 

7.  Morning glory pool

Morning Glory Pool is een warmwaterbron in het Yellowstone national park in de Verenigde Staten. Met de vele unieke kleuren van het water trekt deze plek jaarlijks duizenden toeristen die vanaf dichtbij deze warmwaterbron willen meemaken. Door een combinatie van verschillende bacterie is deze waterpool veranderd in een plek met heel veel verschillende kleuren in het water.


 

 

6. Honghe Hani Rijstvelden, China

Met meer dan een miljoen hectaren aan oppervlakte zijn deze rijstvelden in het zuiden van China een bekende toeristen plaats voor eco-toeristen. De reisvelden vormen samen een mini eco systeem waar constante onderhoud nodig is om de vruchtbare grond te behouden. De rijstterrassen worden gezien als een wereldwonder en zijn niet voor niets Unesco werelderfgoed. Ook een landbouwsysteem met buffels, koeien, eenden en vis is een gevolg van het harde werk van het Hani volk. Hierdoor is de productie van rijst gemakkelijker.

 

5. Cano Cristales, Colombia

De Colombiaanse rivier wordt ook vaak de 'Rivier van vijf kleuren' of de 'Vloeibare regenboog' genoemd, dit vanwege de kleuren in de rivier. De bodem van de rivier is vanaf eind juli tot november bedekt met gele, groene, blauwe en vooral rode planten. De rode kleur ontstaat door de waterplantensoort die in dat gebied groeien.

 

4. The wave, Arizona

The wave is een collectie van zandstenen die door miljoenen jaren gevormd zijn. Deze unieke steen formatie heeft ervoor gezorgd dat je nergens op aarde een vergelijkbaar natuur fenomeen kan vinden. Het gebied is bescherm natuurgebied waardoor er maar heel beperkt bezoekers The Wave mogen bezoeken. Minder dan 100 mensen op een dag mogen het natuurpark betreden.

 

3. Salar De Uyuni, Bolivia

In Boliva ligt de grootste zoutvlakte ter wereld. Met meer dan 10.000 KM2 is er nergens op aarde een groter zoutmeer beschikbaar. Een uniek natuurverschijnsel wat het bezoeken meer dan waar is.

 

2. Hamilton Pool, Texas

Hamilton Pool is een natuurgebied dat is ontstaan toen de koepel van een ondergrondse rivier duizenden jaren geleden door erosie instortte. Door de instorting van de koepel is er een uniek zwemgebied ontstaat met waterval wat doet denken aan een paradijs.

 

1.       Huacachina peru

Op een paar uur rijden van Lima ligt in het midden van de woestijn een stad dat gebouwd is rondom een oase. Vroeger dacht men dat het water in de oasa een genezende kracht had. Tegenwoordig dient deze plek voornamelijk als een toeristisch oord voor mensen die van deze unieke oasa willen genieten.

 

We zijn alweer aan het einde gekomen van de video. Naar welke plek in deze top 10 zou jij het liefst willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties onder deze video. Tot de volgende keer 😊

Nieuwer Ouder