Top 10 grote bouw projecten die gigantisch fout zijn gegaan






Top 10 grote bouw projecten die gigantisch fout zijn gegaan | Morandi, Oroville, Vdara, Forest City

Welkom bij een nieuwe top 10 video. Vandaag gaan we kijken naar 10 grote bouw projecten die gigantisch fout zijn gegaan. Ken jij nog meer infrastructuur projecten die fout zijn gegaan? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit filmpje. Vergeet niet om te abonneren en op het duimpje omhoog te drukken.

 

Laten we gelijk beginnen met nummer 10.

1010.   Oroville Dam

Oroville dam is een van de hoogst gelegen dammen in de Verenigde Staten. De dam heeft als functie om in de staat California voor meer dan 20 miljoen mensen en enorm veel landbouw bedrijven het water te voorzien. In 2017 ging er iets gruwelijks mis bij de dam. Op dat moment was er in California een extreme hoeveelheid regen gevallen waardoor de dam veel sneller dan normaal vol raakte. Als oplossing kozen de engineers van de dam ervoor om water uit de dam naar de rivier benden te laten stromen. Tijdens het verwijderen van het water zagen de engineers dat het water op een ongebruikelijke manier wegstroomde van de dam. De engineers besloten om tijdelijk het water tegen te houden zodat ze beter konden zien waar het fout ging. Tot hun grote schrik zagen ze dat een groot gedeelte van de infrastructuur om het water goed naar de rivier te lijden kapot was gegaan. Vanwege de grote hoeveelheid regen hadden de engineers geen optie dan de sluiven weer open te zetten zodat de grote hoeveelheid water toch weg kon uit de dam. 

Doordat het water niet goed meer weg kon stromen heeft men besloten om meer dan 200.000 mensen te evacueren van de lager gelegen gebieden. Na 3 weken was er genoeg water uit de dam gekomen om de beschadigingen te repareren.

 

 

9. Vdara hotel Las Vegas

In 2010 klaagde diverse gasten dat ze in het Vdara Hotel zware brandwonden opliepen tijdens hun verblijf in het hotel. Veel gasten kregen last van brandwonden in het zwembad van het hotel. Na veel onderzoek is het hotel erachter gekomen waarom veel gasten last kregen van brandwonden in het zwembad. Het hotel was ontworpen met een gebogen ontwerp volledig bedekt met glas. Het gebogen ontwerp zorgde ervoor dat het hotel als een soort vergrootglas diende voor de zon. De zonnestralen werden in het zwembad geprojecteerd. Verschillende gasten gaven aan dat het zwembad ongelofelijk heet werd door de dag. Verschillende metingen lieten zien dat het temperatuur van het zwembad zelf boven de 40 graden uitkwam. 

Het hotel heeft met veel grote paraplu’s ervoor gezorgd dat de zonnestralen niet meer in het zwembad of bij de gasten kunnen komen.

  (107 degrees Fahrenheit in EN video)

 

8. London Garden Bridge

De Britse regering was van plan om een grote brug bedekt met bloemen en planten in Londen te bouwen. De brug zou een voorbeeld moeten worden voor futuristisch stads ontwerp waarbij er meer ruimte komt voor de natuur. Helaas heeft de Britse regering ervoor gekozen om het project te annuleren. Tijdens de project werkzaamheden kwamen er veel structurele uitdagingen tevoorschijn waardoor er uiteindelijk voor gekozen is om niet door te gaan met de garden bridge. De kosten van de ontwerpfase komt uit om meer dan 50 miljoen euro. Erg zonde voor een brug die er uiteindelijk niet gekomen is.

Wat denk jij? Zijn bruggen met bloemen en planten de toekomst in steden bouw. Laat het in de reacties hieronder weten.

 

7. Klickitat County wind turbines

Windturbines helpen ons om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Over het algemeen gaat de bouw en het onderhoud van de windturbines zonder grote problemen. In Amerika is het in 2019 in Klickitat County Washington wel flink fout gegaan toen een van de windturbines in brand vloog. De brand is vervolgens uitgeslagen naar het land om de turbines heen waardoor er meer dan anderhalve kilometer aan land in rook is opgegaan. 


 

6. Lake Peigneur

In 1980 ging het bedrijf Texaco opzoek naar olie in Lake Peigneur doormiddel van een boorplatform op het water. Door een fout met het lezen van de kaarten is het boorplatform van Texaco met hun boor in de mijnschachten van een zout mijn onder het meer terecht gekomen. De boor heeft ervoor gezorgd dat de mijn volledig gevuld werd door het water van Lake Peigneur. Doordat het water de mijn in kwam ontstond er op het water een vortex water wat het boorplatform van Texaco naar de boden van het meer heeft laten zinken. Vanwege de menging van water en het zout in de mijn is het water van Lake Peigneur veranderd van zoet water naar zout water . Wonder boven wonder zijn alle medewerkers van de mijn en alle medewerkers van het boorplatform op tijd vertrokken waardoor er geen gewonden zijn gevallen.

 

5. Forest City, Maleisië

Een van de projecten binnen het Chinese belt and road initiatie is de bouw van Forest City in Maleisië.  Forest City komt in de straat van Johor te liggen, dicht bij Singapore. Het idee van Forest City is om een futuristische stad te creëren zonder auto wegen, met veel planten en weinig CO2 uitstoot. Er zou in totaal ruimte zijn voor 700.000 mensen in Forest City. Tot op de dag van vandaag wonen er slechts enkele honderden mensen in de stad. In het project Forest City is bijna 100 miljard Amerikaanse dollars geïnvesteerd.  Grotendeels gefinancierd door China.

Het project heeft slechts 15.000 van de bijna 300.000 beschikbare woningen verkocht. Je vraagt je misschien af hoe dit kan voor een moderne, futuristische stad wat dicht bij Singapore ligt. Het antwoord daarop is simpel, Politiek.

De woningen van Forest City zijn te duur voor de lokale Maleisische bevolking. Dit betekend dat zo goed als alle woningen verkocht zouden gaan worden aan buitenlandse investeerders en expats. Voornamelijk Chinese inwoners. De regering van Maleisië heeft besloten dat vanwege de oplopende spanningen met China de woningen niet meer verkocht mogen worden aan Chinezen. Maleisië ziet een stad met grotendeels Chinese inwoners als een gevaar voor de nationale veiligheid.

Vanwege de nieuwe regels worden de woningen die te koop staan in Forest City nauwelijks meer verkocht. Hierdoor wonen er in de stad nog maar enkele honderden mensen. Wat de toekomst gaat zijn voor Forest City is nog onbekend. Voor nu ziet het ernaar uit dat bijna honderd miljard aan geïnvesteerd vermogen zoals als niks meer waard is.

 

4. Eilanden van Dubai

Een van de bekendste plekken in Dubai zijn de kunstmatig aangelegde eilanden voor de kust van de mega stad. Veel bekende sterren en rijke zakenmensen hebben een huis gekocht op een van de eilanden voor de kust van Dubai. Deze eilanden staan als trots van de mogelijkheden die Dubai te bieden heeft. Er is echter wel een klein probleem. De eilanden zijn namelijk aan het zinken. Elk jaar neemt de zee een gedeelte van het opgespoten zand terug waardoor de eilanden aan het zinken zijn. Satelliet beelden laten zien dat de eilanden daadwerkelijk steeds verder terug de zee in komen. Dubai zal daarom met een oplossing voor de zinkende eilanden moeten komen. Gelukkig zijn de inwoners van de eilanden vrij rijk waardoor we wel verwachten dat Dubai met een goede oplossing kan komen.

Wat vind jij van de eilanden voor de kust van Dubai? Een prachtige plek om te wonen of weggegooid geld voor een huis waar je alleen per boot of helikopter kan komen.

 

3. De verkeersbrug van Genoa

Op 14 augustus 2018 stortte de Morandi brug bij de stad Genoa in elkaar tijdens een flinke regen storm. Een vreselijk ongeluk waarmee 43 mensen om het leven zijn gekomen. Het ongeluk was de oorzaak van het knappen van een van de kabels die de brug aan de bovenkant vast hielden. Doordat de brug geen steun meer had aan de bovenkant stortte meer dan 200 meter van de brug in elkaar.

De overblijfselen van de burg zijn opgeblazen waarna er direct begonnen werd aan de bouw van een nieuwe brug. De nieuwe brug is in een record tempo van twee jaar gebouwd. De nieuwe brug heeft geen steunpilaren meer aan de bovenkant maar veel meer steun aan de onderkant van de brug. De architect van de brug Mr Piano heeft aangegeven dat de nieuwe brug meer dan 100 jaar mee kan gaan.

 

2. Naypyidaw, Myanmar

Op nummer twee staat de nieuwe hoofdstad van Myanmar. De nieuwe hoofdstad van Myanmar is een van de raarste hoofdsteden ter wereld. Er wonen weinig mensen, de wegen zijn gebouwd voor een enorme hoeveelheid verkeer en bijna alles in de stad staat leeg of is uitgestorven. De kosten voor dit mega project zijn geschat om meer dan 4 miljard euro. Het is nog steeds onbekend waarom de overheid van Myanmar ervoor gekozen heeft om juist op deze plaats een nieuwe hoofdstad te bouwen. Een mogelijke verklaring kan zijn dat de militaire overheid van Myanmar de hoofdstad vanwege hun eigen veiligheidsredenen graag op een dunbevolkt gebied wil hebben. Hoe dan ook is de stad een van de raarste hoofdsteden ter wereld. Op YouTube zijn tientallen filmpjes te vinden die laten zien hoe verlaten de stad is.

 

1.       Yucca Mountain Nuclear Waste Repository, Nevada, US

Op nummer 1 staat het duurste ongebruikte project die we hebben kunnen vinden. Namelijk de nucleaire opslag in de Yucca mountains gelegen in Navada, verenigde staten. De 19 miljard dollar kostende opslag voor nucleaire afval was een gigantisch project wat ervoor diende te zorgen dat het nucleaire afval van de verenigde staten veilig opgeslagen kan worden in de Yucca mountains. Een groot gedeelte van de bouw van deze opslag is inmiddels klaar, echter tien jaar geleden is het project stop gezet nadat President Obama ervoor koos om vanwege mogelijke milieu problemen het project stil te zetten. Verschillende politici en actiegroepen proberen dit project weer opgang te krijgen aangezien nucleaire energie een van de belangrijkste opties kan zijn om de CO2 uitstoot te verminderen.

 

Dit was de top 10 grote bouw projecten die verschrikkelijk mis zijn gegaan. Sommige projecten hebben enorme hoeveelheden geld gekocht zonder weinig resultaat terwijl andere bouw projecten flinke schade hebben aangebracht vanwege foute ontwerpen. Welk bouw project vond jij het meest interessant? Laat een reactie achter onder de video en vergeet niet om je te abonneren op dit kanaal. Heb jij een leuk idee voor een nieuwe top 10? Laat het ons dan weten in de reacties onder de video. Tot de volgende keer

 

Nieuwer Ouder