Weer kans op zware onweersbuien en weer veel regen


Nederland kan zich vandaag weer voorbereiden op een aantal felle onweersbuien. Met name in het zuiden, midden en oosten kan veel regionale regen vallen en in het zuidoosten, met name Limburg, is er kans op zeer felle buien met hagel en zeer zware windstoten. De temperatuur voor de buien zal 20 tot 26 graden zijn.

De dag begint droog en de zon zal zich even op veel plaatsen laten zien. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en tegen de middag trekken de eerste buien vanuit België het land binnen.

In de middag trekken zware regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Regionaal kan veel regen vallen. Ook is er kans op hagel en (zeer) zware windstoten van meer dan 100 km/u. Dit geldt voor het zuidoosten en vooral voor de provincie Limburg. In de middag daalt de temperatuur en aan het eind van de middag is het zo'n 14 graden aan zee tot 19 graden in het oosten van Nederland.

In de loop van de avond trekken de laatste buien door het oosten en noordoosten en wordt het overal weer droog. In de nacht op zaterdag koelt het af tot zo'n 10 graden.

Nieuwer Ouder