Veel reformatorische scholen hebben nog een antihomoverklaring

 


Veel gereformeerde scholen veroordelen nog steeds seksuele relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Pointer op vrijdag. In hun schoolprofielen keuren 36 van de 161 sterk christelijke scholen homoseksuele relaties af. Twee jaar geleden waren er volgens het onderzoeksplatform 34 scholen bij betrokken. Volgens Pointer schrijven de uitgesproken scholen die hun schoolprofiel in Bijbelse anti-homo's hebben staan.

Twee jaar geleden kwam de door ouders van de toenmalige minister van Onderwijs, Arie Slob, ondertekende verklaring onder vuur te liggen omdat ze zeiden dat scholen "de vrijheid hebben om inclusiviteit te hebben over relaties tussen mannen en vrouwen".

Na kritische kritiek van de Tweede Kamer noemde hij een uitspraak waarin scholen zich distantiëren van homoseksualiteit "een brug te ver".

In opdracht van Slob heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) onderzoek gedaan naar het genoemde. het is geen inhoud tegengekomen die de wet overtrad.

Dat kan bij het opstellen van een plan van aanpak. Daarom wil het ministerie de identiteit van een school in de praktijk nader gaan bekijken, laat Pointer weten.

Nieuwer Ouder