Reizigers steeds vroeger naar Schiphol



Schiphol merkt dat reizigers steeds vroeger naar de luchthaven komen vanwege de problemen met lange wachtrijen door personeelstekorten. Daardoor moeten ze extra wachten omdat balies van bedrijven vaak nog niet open zijn, zegt een woordvoerder zaterdag desgevraagd.

Ook op Schiphol is het zaterdagochtend druk, maar de drukte lijkt voorlopig beheersbaar. Op sociale media is er geen wijdverbreide klacht over de luchthaven. Schiphol adviseert reizigers om bij hun luchtvaartmaatschappij te informeren hoe lang van tevoren ze op de luchthaven verwacht worden, ook om onnodig wachten te voorkomen.

Wie via Schiphol reist, krijgt te maken met wachtrijen die zo lang zijn dat sommigen zelfs wekenlang hun vlucht missen. Luchthaventopman Dick Benschop zal zich dinsdag in de Tweede Kamer moeten verantwoorden voor de chaos, die mede is ontstaan ​​als gevolg van personeelstekorten. Volgens de luchthaven blijft het tot de zomervakantie elke dag druk.

Schiphol kwam onlangs met een actieplan om de drukte en lange rijen passagiers in de zomerperiode tegen te gaan. Zo wil Schiphol meer beveiligers aantrekken, de arbeidsvoorwaarden aantrekkelijker maken voor medewerkers en de doorstroming van reizigers in de terminal verbeteren.

Denk hierbij aan coaches die mensen sneller door de beveiliging helpen en een betere informatievoorziening. Ook worden er afspraken gemaakt met luchtvaartmaatschappijen over het verminderen en verschuiven van vluchten.

Nieuwer Ouder